Contoh Teks MC Bahasa Jawa



Contoh Teks Tema Isra Mi’raj Nabi Muhammad SAW, Pondok Pesantren Ma’ahidul ‘Irfan (Bahasa Jawa)
اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ اَلْحَمْدُ لِلَّهِ، اَلْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِيْ اَمَرَ عِبَادَهُ بِالدُّخُوْلِ فِى اْلإِسْلاَمِ كَآفَّةً وَاَوْجَبَ عَلَيْهِمْ حِفْظَ الدِّيْنِ مِنْ مَكَايِدِ اْلأَعْدَآءِ مِنَ الْكَافِرِيْنَ الْفَجَرَةِ
اَشْهَدُ اَنْ لآاِلَهَ اِلاَّاللهُ وَحْدَهُ لاَشَرِيْكَ لَهُ، وَاَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّدًا عَبْدُهُ وَرَسُوْلُهُ الْمَبْعُوْثُ بِالشَّرِيْعَةِ الْعُلْيَةِ. اَللَّهُمَّ فَصَلِّ وَسَلِّمْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِهِ وَمَنْ وَالاَهُ، اَمَّابَعْدُ:
-          Poro ‘Alim Ulama ingkang kulo dereki menggah fatwa pangendikanipun
-          Wabil akhosh panjenenganipun Bpk. KH. M Aliyyul Munief Qst soho Ibu selaku Pengasuh Pondok Pesantren Ma’ahidul ‘Irfan ingkang kulo cadang-cadang Barokah, Manfaat, Soho Ridlo Ilmunipun
-          Almukarrom Simbah KH. Mufid Mas’ud saking Ngayojokarto ingkang tansah kito tenggo-tenggo menggah fatwa pangendikanipun
-          Hadirin Hadirot Rohimakumulloh...
Sepisan, moggo kito sesarengan angunjuaken rahos syukur wonten ngarso dalem Allah SWT ingkang sampuan maringi kathahing nikmat, arupi nukmat lahir soho batin sehinggo wonten ing wekdal puniko kito waget pepanggihan wonten ing majlis puniko tanpo setunggaling alangan punopo, Amien.
Kaping kalih, Shalawat soho salamIpun Allah SWT mugi katetepno dumateng Nabi Agung Muhammd SAW, ingkang sampun bekto kito saking mergi ingkang awon dumugi mergi ingkang sahe lumantar Agami Islam.
Hadirin Hadirot Rohimakumulloh
Dungkap kaping tiganipun, ing mriki kulo minongko pranoto acoro wonten ing wekdal siang/dalu puniko bade mahosaken runtuting acoro ingkang Insya Allah bade kelampah ing wekdal puniko:
1)      Pembuko
2)      Wahosan Ayat-ayat Suci Alquran
3)      Prakata panitia
4)      Sambutan-sambutan
5)      Istirahat
6)      Inti (Mau’udlotul Hasanah)
7)      Do’a/penutup
Mekaten menggah runtuting adicoro ingkang bade kalampah wonten ing wekdal siang/dalu puniko. Ngengeti wekdal ingkang saantawis siang/dalu, pramilo monggo acoro kito milahi sesarengan kanthi wahosan Ummul Kitab, kulo dhereaken ‘Ala Hadzihinniyah Al Fatihah......... (Sareng-sareng)
·         Shodaqollohul ‘Adzim, mugi-mugi kanthi berkahipun wahosan ummul kitab waget ndadosaken lancaipun adicoro ingkang bade kalampah wonten ing wekdal siang/ndalu puniko, Amiwn.
·         Menggah adicoro ingkang kaping kalih, inggih puniko Wahosan Ayat-ayat suci Alquran ingkang bade dipun wahosaken sederek/bpk/ibu ............. kanthi sari tilawah sederek/bpk/ibu ............. ingkang kajibahan tugas kulo sumanggaaken.
·         Minongko adicoro sak lajengipun inggih puniko Prakata Panitia iangkang bade dipun aturaken sederek/bpk/ibu ....................... dumateng panjenenganipun kulo aturaken
·         Kito lajengaken adicoro ingkang kaping sekawan, sambutan-sambutan. Dene sambutan ingkang kaping sepisan inggih puniko sambutan atas nama wakil saking sedoyo santri ingkang bade dipun aturaken sederek ....................... dumateng ingkang kajibahan tugas kulo aturaken
·         Sambutan ingkang ongko kalih, inggih puniko sambutan atas nami Pengasuh Pondok pesantren Ma’ahidul ‘Irfan Soropaten ingkang bade kaasto dening Almukarrom Bpk. KH. M Aliyyul Munief Qst, dumateng Almukarrom KH. M Aliyyul Munief Qst kito aturaken
·         Menggah adicoro sak lajengipun istirahat, kangge wekdal puniko bade dipun isi Group Shalawat Rebana Qathrun Nada. Dumateng Firqoh Group Shalawat Rebana Qathrun Nada kulo sumanggaaken
·         Istirahat kito cekapaken semanten. Dumugilah acoro ingkang kito tenggo-tenggo, inggih puniko acara inti mau’idlotul hasanah ingkang bade kaasto dening Almukarrom simbah KH. Mufid Mas’ud saking Ngayojokarto soho doanipun. Ananging sak derengipun Almukarrom medal sabdo lan acoro kulo akhiri, mbok bilih wonten klentan-klentunipun atur saking awal dumugi akhir saking kulo pribadi nyuwun agunging pangaksami.
Kito akhiri Ihdinasshirothol Mustaqiim.......
وَالسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Ngarsanipun Almukarrom simbah KH. Mufid Mas’ud kito sumanggaaken........

Share on Google Plus

About Joko Sungsang

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.